Wat een mooie dag is het vandaag! Mijn dag begon al goed met een rondje hardlopen. Als het zulk weer is kan ik gewoon niet binnen blijven zitten. En het was heerlijk..
Het hardlopen heb ik geleerd van mijn moeder. Met gym was ik op de basisschool steevast de traagste en daar baalde ik van. Dus nam mijn moeder me mee op sleeptouw. De eerste keer kon ik amper van lantaarnpaal naar lantaarnpaal rennen, maar naarmate we vaker gingen, kon ik steeds een stukje verder. Het hardlopen is eigenlijk altijd gebleven. Niet altijd consequent, soms een paar maanden niet, maar sinds een paar jaar probeer ik eigenlijk sowieso wel een keer in de week te gaan. Ik heb inmiddels een hartslagmeter waarmee ik kan trainen en een app waarop ik precies kan zien hoeveel km ik gerend heb. Vandaag besloot ik alles lekker thuis te laten en gewoon te genieten van het hardlopen. Ik en de natuur. De zon op mijn gezicht en dieren om mee heen. Wauw, geen beter begin van de dag! En dan deze muziek op repeat:
Vandaag is mijn moeder jarig. En daarom bakte ik deze muffins voor haar. De basis is naar het recept van de sinaasappelcake, met een kleine verrassing in het midden! De citroen geeft de muffin een frisse, lente-achtige smaak, die prima past bij een dag als vandaag. Mijn zelfrijzend bakmeel was op, dus gebruikte ik speltbloem en bakpoeder, dat bleek ook prima te werken. Fijn weekend allemaal en geniet nog even van het mooie, frisse weer.
Citroenmuffins
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 50 gr. suiker
- 100 gr. speltbloem
- 80 gr. boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- scheutje vanille
- 2 blokjes chocola
- rasp van een halve citroen
Werkwijze
- Meng het bakpoeder en speltbloem met elkaar en voeg de boter en citroenrasp toe. Kneed even goed en voeg dan het ei en de suiker toe, totdat je een mooi deeg hebt.
- Doe de vanille erbij en schep 1 lepel deeg in een muffinvorm. Doe hierin een blokje chocola (of een blokje chocola door de helft) en schep er nog een lepel deeg er bovenop.
- Doe dit ook in de andere vormpjes totdat je deeg op is.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Geef een reactie