Deze koekjes maakte ik met de restjes die ik nog in de kast had. Ze zijn zo simpel dat het nauwelijks een recept te noemen is, maar lekker zijn ze wel!
Wij hebben nooit koekjes in huis, waarom weet bijna niemand, maar we halen ze gewoon niet. Geen behoefte aan. En we zijn maar met zijn tweetjes, dus wat moeten we met een open pak koekjes? Misschien is het maar beter zo en halen we ze onbewust niet, uit zelfbescherming ;). Chocola daarentegen is altijd wel in huis. We hebben zelfs een speciaal chocoladetrommeltje, met verschillende soorten door elkaar. Tenminste.. als hij niet leeg is..
Toen we laatst met zijn tweetjes thuis waren en het ergens rond de middag was, had ik wél zin in koekjes. Ik keek wat we nog in de kasten hadden en viste er wat dingen uit om mee aan de slag te gaan. En zo werden deze chocolate chip mueslikoekjes geboren. Geen poespas, maar wel erg lekker! Als je ze ook maakt, kun je ook gebruiken wat je maar in je kastjes hebt. De basis van meel, boter en suiker blijft hetzelfde, verder voeg je er aan toe wat je nog hebt. Denk aan; rozijnen, nootjes, haver, geraspte appel (gebruik dan ook iets meer meel om je koekjes steviger te maken), dadel, abrikoos, kokos, sinaasappel- of citroenrasp etc.
Chocolate chip mueslikoekjes
Type recept | Koekjes |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. universele bakmix (ik gebruikte glutenvrije van Senzagluti)
- 75 gr. boter
- 30 gr. kokosbloesemsuiker
- 3 el muesli
- 25 gr. chocolade grofgehakt
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix het meel, de suiker en boter door elkaar tot een mooi stevig deeg.
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix met je handen door elkaar.
- Maak vier balletjes van ongeveer 50 gr. per stuk en druk ze een beetje plat.
- Zet ze 10 minuutjes in de oven.
- Laat even afkoelen en geniet!
Helemaal aan te passen naar jouw smaak!
Geef een reactie