Ik sta de laatste tijd een beetje in de kookmodus. Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie, ik denk dat bijna elke leerkracht het met me eens is als ik zeg dat het de drukste periode is van het jaar. Dat geeft niks, want laten we wel wezen, daarna kunnen we genieten van een paar weken heerlijke vakantie. Hoe drukker het wordt, hoe meer ik kan genieten van lekker koken. Dus dat is wat ik de laatste tijd veel doe. Afgelopen periode heb ik niet veel recepten gepost op Proeven met Liefde. Soms eens per maand en soms om de week, mijn inspiratie was op en mijn tijd ging vooral naar mijn werk. Maar plots was ‘ie er weer: inspiratie! De komende tijd kun je een aantal vernieuwingen verwachten, waar achter de schermen al aan wordt gewerkt. Ik heb zin om weer meer recepten met jullie te gaan delen en deze is er één van!
Eierkoeken! Ik ken weinig mensen die niet houden van eierkoeken. Een aantal jaren geleden werden ze enorm gehyped, ik bedacht mijn eigen versie. Deze chocolate chip eierkoeken zijn heerlijk luchtig. Het kostte een paar pogingen om ze te maken, maar uiteindelijk werd deze eierkoek favoriet. We deelden ze uit aan de buren en Jacobus deelde ze met collega’s, die het met ons eens waren. Gebruik je liever geen honing? Vervang dan de honing voor 100 gr. kokosbloesemsuiker (of gewone suiker natuurlijk als je hier geen problemen mee hebt). Ben je een zoetekauw? Gebruik dan iets meer zoetmiddel dan aangegeven. Ben je iets minder van de zoete dingen? In mijn eerste poging gebruikte ik drie eetlepels honing. Voor ons prima te doen, voor het grote publiek is denk ik iets zoeter lekkerder. Pas ze aan naar eigen smaak!
Chocolate chip eierkoeken
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 8 eierkoeken |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 6 el honing
- rasp van een halve sinaasappel
- halve tl vanillepoeder
- 40 gr. pure chocolade
- 150 gr. zelfrijzendbakmeel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren en honing met de mixer of keukenmachine in 5 minuten schuimig.
- Voeg de vanille en het sinaasappelrasp toe en spatel de chocolade er doorheen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en spatel rustig alles door elkaar.
- Bekleed een ovenrooster met bakpapier, maak cirkels van 1,5 el beslag. Laat wat ruimte tussen de koeken over, want ze rijzen in de oven!
- Zet de koeken 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ik liet ze na 10 minuten afkoelen in de oven met het deurtje dicht, zo werd de bovenkant ook nog mooi bruin.
- Geniet!
Anne zegt
Ah wat een lekker makkelijk recept en wat een mooie foto’s heb je gemaakt van de koeken!
Nelleke Adema zegt
Dankjewel Anne! 😀