Vandaag stond een beetje in het teken van de tuin herfstklaar maken.
De moestuin werd voor een groot deel leeggehaald, onkruid werd gewied, de dakgoot werd schoongemaakt en het kippenhok werd schoongemaakt. Kippenhok? Ja, we hebben er vier nieuwe bewoners bij, in de vorm van kippen!
Toen we op vakantie in Italië waren, besloten we dat het er maar eens van moest komen. Het was altijd iets wat we ‘ooit’ wel wilden, dus waarom nu niet? Het hok werd vorige week gekocht en twee dagen later scharrelden er vier kippetjes rond. Ze durfden nog niet naar buiten, maar sinds gister hebben ze allemaal het steile trapje getrotseerd en paraderen ze rond in het buitenhok. Wat ook erg fijn is; ’s avonds moeten ze weer terug in het binnen hok. Jacobus zag zichzelf al in het kippenhok zitten, in een poging alle kippen weer naar binnen te brengen, maar dit doen ze ook uit zichzelf!
Je kunt merken dat de herfst begonnen is en dat is altijd een goed excuus voor het bakken van een redelijk verantwoorde chocoladetaart. Naar recept van Amber Albarda.
Chocoladetaart
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 55 minuten |
Ingrediënten
- 100 ml. soja- of andere room
- 80 gr. pure chocolade (probeer 85% te krijgen)
- 50 gr. extra vergine kokosolie (de kokosolie die een kokossmaak heeft)
- 2 eetlepels ahorn- of agave siroop
- 1 ei
- 50 gr. boekweitmeel
- 50 gr. amandelmeel
- 15 gr. cacao
- 50 gr. ongebrande hazelnoten
- 5 eetlepels biologische abrikozenjam (of jam naar keuze)
Werkwijze
- Hak de hazelnoten grof met een scherp mes.
- Doe in een steelpannetje 80 ml. water met 60 gram chocola. Blijf roeren, totdat de chocola volledig is gesmolten. Zet even aan de kant.
- Zorg ervoor dat de kokosolie vloeibaar is, bij een koude temperatuur stolt deze, dus misschien moet je de olie eerst verwarmen.
- Meng de olie in een kom met de ahorn- of agave siroop en een ei.
- Meng het meel, cacao, hazelnoten en het gesmolten chocolade-watermengsel erdoor.
- Giet alles in een kleine springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven op 220 graden.
- Laat de taart hierna even afkoelen op een rooster.
- Smelt ondertussen de rest van de chocola in een steelpannetje samen met de room. Blijf goed roeren en zet even aan de kant.
- Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met abrikozenjam.
- Leg de bovenste helft erop. Bestrijk nu de hele taart, inclusief zijkanten met het chocolade-roommengsel.
- Laat de taart even afkoelen in de koelkast en serveer!
curlycreative zegt
mmmm ziet er goed uit! wat een super leuke laarzen heb je..<3
puurenlekker zegt
Dankjewel, hij was ook erg lekker! En ik ben ook blij met m’n nieuwe laarzen :D, ze komen bij de welkoop vandaan..