Het plan voor dit weekend was om ons te laten insneeuwen. Na alle waarschuwende berichten over de verschrikkelijke sneeuwval die zou komen, besloten we donderdagavond maar vast de boodschappen te doen (hier in het dorp zijn geen winkels en de weg naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum is nogal glad en slingerig). We verkneukelden ons al bij het feit dat we vrijdagavond door weer en wind thuis zouden komen en het dan nog meer zou gaan sneeuwen, waardoor we zaterdagochtend waren ingesneeuwd. Natuurlijk zouden we wel mooie sneeuw-wandelingen kunnen maken en bij thuiskomst een mok warme chocolademelk drinken met de houtkachel aan. En niet te vergeten; zelfgebakken chocolade muffins! Dit alles leek een beetje overdreven vergeleken met de werkelijkheid: de wereld is zeker wit, maar de wegen zijn nog gewoon begaanbaar. We zijn zelfs niet eens een beetje ingesneeuwd! Toch maakten we wel een sneeuw-wandeling(etje), met bij thuiskomst de beloofde kop warme chocolademelk en deze lekkere chocolade muffin!
Wat plaatjes uit de tuin:
En natuurlijk de muffins:
Chocoladetaart
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 6 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 60 gr. pure chocolade (probeer het liefst meer dan 70%)
- 35 gr. witte chocolade
- 15 gr. agave (je kunt ook suiker gebruiken, het recept gaf 60 gr. aan, maar ik zou zelf de helft gebruiken. In de chocola zit al genoeg suiker)
- 50 gr. gemalen walnoten (even door de blender halen)
- 2 eieren
- theelepel mix van gemberpoeder, koekkruiden en kaneel
- 60 gr. boter
Werkwijze
- Laat de pure chocolade au bain marie smelten.
- Mix de boter en agave of suiker zacht en romig.
- Voeg daarna de chocolade toe. Meng hierbij de gemalen walnoten en de kruiden en roer goed door elkaar heen.
- Warm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en roer de dooiers door het chocolademengsel. Klop de eiwitten helemaal stijf en roer luchtig door het chocolademengsel.
- Schenk het mengsel in een muffinvorm en zet 20 minuten in de oven.
- Laat de muffins afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en schenk voorzichtig over de afgekoelde muffin. Druk er een noot naar smaak in en zet weg in de koelkast.
- Bron: Smaakmakend (gratis bij de natuurvoedingswinkel)
Geef een reactie