Chinese tomatensoep. Mijn vader en ik waren er vroeger dol op! En nog steeds ben ik gek op een goede Chinese tomatensoep. Ik heb een recept in mijn bestanden dat er een beetje op lijkt, maar eigenlijk niet in de buurt komt van die lekker dikke soep die je ook bij de Chinees kunt halen. Tijd dus voor wat verandering!
De specerijen maken deze soep anders dan een ‘gewone’ tomatensoep. Het schijnt dat appelmoes het geheime ingrediënt (wat eigenlijk niet zo geheim is, want je leest het in bijna elk recept) van Chinese tomatensoep is. Ik heb geëxperimenteerd met de hoeveelheden, de soep wordt iets dikker als je er meer van gebruikt, maar de smaak veranderd eigenlijk niet eens zo veel.
Chinese tomatensoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 blonde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken biologische tomatenblokjes
- 1 tl gemberpoeder
- 4 el appelmoes
- 3 el ahornsiroop of suiker
- 1 el appelazijn
- 2 el sojasaus
- taugé
- 1 ei
- 1 el (amandel)melk
Werkwijze:
- Meng in een kommetje het ei en de amandelmelk. Bak er een omelet van en zet aan de kant.
- Snijd de ui in ringen en fruit aan in een beetje olie.
- Pers de knoflook en voeg toe wanneer de ui glazig is. Bak heel even mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- De rest van de ingrediënten kun je naar eigen smaak toevoegen. Dit was de verhouding die ik het lekkerst vond, maar misschien houd je zelf van iets pittiger of zoeter.
- Snijd de omelet in reepjes en voeg toe aan je soep.
- Voeg als laatst de taugé toe en kook nog even een paar minuten mee.
- Geniet!
Geef een reactie