Sinds ik mijn detox heb afgerond vind ik het fijn om nieuwe recepten te bedenken die tjokvol zitten met goede voedingsstoffen en ook nog lekker zijn. Mijn voorraadkasten zijn weer aardig aangevuld met lekkere en gezonde dingen, waardoor ik weer volop kan experimenteren in de keuken. Ik merk dat mijn interesse verschuift van het bakken van zoete dingen en pastagerechten naar lichtere gerechten met kruiden en subtiele smaken. In mijn vensterbanken staan kleine schaaltjes met gekiemde granen en bonen, waarvan we afgelopen week een rauwe chilli hebben gegeten. Zou het komen door de lente en de warmere temperaturen van afgelopen week? Het uur dat er weer bij is? Ik vind het een leuke bezigheid, zo bewust bezig zijn met wat er allemaal groeit en hoe dat je gezondheid kan bevorderen.
Al dat experimenteren resulteerde in deze chia pudding, met rauwe cacao en hazelnootmelk. Ik neem hem mee naar school en dat werkt perfect! In de tijd dat ik aan het werk ben, gaan de chiazaadjes en hazelnootmelk aan het werk om een pudding te creëren en wanneer ik klaar ben heb ik een heerlijk voedzaam tussendoortje mét chocola! Maar eigenlijk zou hij het ook heel goed doen als ontbijt of als nagerecht.
Fijne feitjes:
Rauwe cacao zit vol met ijzer, wat het erg goed doet wanneer je bloedarmoede hebt of weinig vlees eet. Daarnaast bevat het ook veel magnesium, wat zorgt voor een goede aanmaak van de botten en je spieren ontspant. Daarnaast bevat rauwe cacao ontzettend veel anti-oxidanten, wat ervoor zorgt dat ziektes worden tegengegaan. Wil je meer weten over chiazaadjes, kijk dan eens hier.
Chocochiapudding
Type recept | Ontbijt of snack of nagerecht |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 2 uren |
Ingrediënten
- 50 gr. hazelnoten
- 200 ml water
- 1 tl anijszaadjes
- 1 tl kardemom
- snufje kaneel
- 3 el chiazaadjes
- 2 el rauwe cacao
- 1 tl honing
Werkwijze
- Maak eerst melk van de hazelnoten, door de hazelnoten met de anijszaadjes, kardemom, kaneel en water met elkaar de mixen in een blender. Zeef de melk boven een kommetje en druk al het vocht uit de hazelnoten.
- Doe de chiazaadjes bij de melk, roer goed door elkaar en laat twee uurtjes (of langer) opstijven in de koelkast, onder af en toe roeren.
- Haal de chiapudding uit de koelkast en voeg de cacao en honing toe.
- Garneer eventueel met wat bijenpollen, hazelnoten of blaadjes munt.
- Geniet!
sam zegt
Hallo, zojuist uw blog ontdekt
dat lijkt mij een lekker en gezond tussendoortje
wat zijn de verhoudingen van chia, plantaardige melk en cacao
doe zo verder
grtjs
Sam
Nelleke Adema zegt
Hallo Sam,
Als je op de titel van het bericht klikt, zie je het recept!
Bedankt voor je reactie,
groet Nelleke