Deze carrot cake wafels zijn onweerstaanbaar lekker, de smaak van wortel, kokos en speculaas doen deze wafels smaken naar een taartje. Mmmm!
Hoe kun je een gemiddelde zaterdag in het voorjaar op het platteland herkennen? Bijna iedereen rijdt rond met karretjes achter zijn auto. De een na de ander brengt groenafval weg, is aan het klussen in de tuin/rondom huis en sleept met hout. Het is heel grappig om te zien hoe iedereen zo lekker bezig is en de voorjaarskriebels weer beginnen op te spelen.
Hier in de moestuin is Jacobus al druk bezig. De prei in de kas komt op, de paadjes in de moestuin zijn klaar en het grootste gedeelte van de moestuin is weer schoon. Op verzoek van mij zijn langs alle paadjes aardbeiplantjes gezet. Ik kan niet wachten!
Ik probeerde een passend recept voor bij de paasbrunch te maken. En ja.. soms zit het mee en soms zit het tegen.. Al een tijdje probeer ik een variatie te maken op mijn gezonde wafel recept. Deze wafel blijft lekker en is een van de best bezochte recepten op Proeven met Liefde. In het teken van voorjaar en pasen leek het me leuk om te experimenteren met carrot cake wafels. Ik had alleen geen bananen meer, maar nog wel een beetje appelmoes. Ik sloeg aan het experimenteren, maar tot twee keer toe bleef mijn beslag aan het wafelijzer plakken #fail. Ik vond het niet erg dat het recept niet klopte, maar wel dat ik steeds het beslag tussen de wafelvormpjes moest peuteren. Niet leuk. Gelukkig lukte het bij de derde poging en konden we genieten van een heerlijke wafel bij de lunch.
Deze wafel doet me denken aan de carrot cake die ik een aantal jaar geleden maakte. Ik denk door de combinatie wortel, rozijn, speculaas en kokos. Het is een wafel die erg vult, na 1 heb je genoeg gehad. Maar wat is hij lekker.. Perfect bij de paasbrunch, snijd hem dan chique schuin door tweeën, zodat je hem kunt delen met iemand. Alles wordt fijner wanneer je het deelt. Behalve chocola. Misschien. Soms.
Carrot cake wafels
Type recept | Ontbijt/brunch |
Aantal personen | 2 wafels |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 120 gr. speltmeel
- 1ei
- 50 gr. geraspte wortel (ongeveer 1 bospeen)
- 50 gr. rozijnen
- 1 el kokosolie
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 el ahornsiroop
- 0,5 tl bakpoeder
Voor de kokosroom:
- harde room uit een blikje kokosmelk (de fairtrade vind ik het lekkerst)
- 1 tl ahornsiroop
- 0,5 tl vanille
Werkwijze
- Meng de droge ingrediënten met elkaar.
- Mix de natte ingrediënten er doorheen met een lepel tot je een deeg krijgt.
- Verwarm het wafelijzer voor en verdeel je deeg over het wafelijzer
- Bak 6 minuutjes tot ze bruin zijn.
- Mix ondertussen de ingrediënten voor de kokosroom met een mixer tot je een slagroomachtige substantie hebt.
- Serveer de wafels met een beetje kokosroom.
- Geniet!
Nog meer inspiratie nodig voor de paasbrunch? Dit noten-vruchtenbrood maakte ik voor kerst, maar staat ook goed op de paastafel. Deze eiersalade mag natuurlijk niet ontbreken en ik maakte ook ontbijtmuffins van ei. Dit bananenbrood vind ik zelf erg lekker en ik maakte gezonde paaseitjes!
Geef een reactie