Deze buddhabowl met boerenkool en zoete aardappel zit tjokvol gezonde ingrediënten, die je genoeg energie geven voor de hele dag. Ik eet hem het liefst tussen de middag, als lunch..
Deze week maakte ik deze buddhabowl met boerenkool. Een buddhabowl is kort gezegd een kommetje met daarin alle voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken; veel groenten (rauw en/of gekookt/gebakken), eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten.
Ik vind hem ideaal als lunch voor mee naar het werk; je maakt op zondag een voorraad van je ideale granen, roostert wat groenten en verdeelt alles in bakjes die je in de koelkast bewaart. ’s Ochtends alleen je verse groenten erbij en klaar is je supergezonde lunch! Deze buddhabowl met boerenkool vulde genoeg om het uit te houden tot het avond eten en dat zegt wat.
Buddhabowl met boerenkool
Type recept | Hoofdgerecht/lunch |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 300 gr. zoete aardappel
- 80 gr. quinoa
- 2 grote handen boerenkool
- 50 gr. gekookte zwarte bonen
- feta
- 1 avocado
- sap van 1 limoen
- snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en leg ze op een bakplaat met een beetje olijfolie. Bak 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing op het pak.
- Doe de avocado, limoensap en een snufje zout in een foodprocessor en blend tot een sausje.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes, quinoa, boerenkool en zwarte bonen over twee kommetjes. Schep de avocadosaus er bovenop.
- Verdeel de fetablokjes over de kommetjes.
- Geniet!
Danique zegt
Wat een fantastisch recept! Ik had eerst mijn twijfels omdat ik niet zo’n groot boerenkool-fan ben, maar de smaak is erg goed!
Nelleke zegt
Wat fijn om te horen!! 😀
Anne zegt
Klinkt heerlijk en ziet er ook nog eens waanzinnig goed uit, ik ben echt een boerenkoolfan. Dankjewel voor dit lekkere recept.