Dit broodje met komkommerspread geeft je broodje iets speciaals. Lekker om mee te lunchen! En heb je nog een beetje komkommerspread over? Gebruik het als dip voor je groenten, super lekker.
Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om te koken. Geen tijd, geen trek, geen zin. Geloof me, ook ik heb deze dagen. Graag kies ik dan voor een soepje (uit de vriezer, of de kleinste soepfabriek heeft super lekkere soepen!), lekker makkelijk! En hoewel ik niet vaak brood eet, soms kan ik echt genieten van een lekker belegd broodje. En aangezien dit een snel recept is, ga ik snel over naar het recept ;).
Deze komkommerspread is snel gemaakt, met ingrediënten die je vast wel in huis hebt. Hij is iets aan de vochtige kant, door de gepureerde komkommer. Als je de spread liever iets knapperiger hebt kun je alle ingrediënten ook gewoon heel fijn snijden in plaats van blenden, de smaak blijft hetzelfde. Ik gebruikte in dit recept biologische afbakbroodjes van spelt, verkrijgbaar in de supermarkt of bij de natuurvoedingswinkel. Neem jouw lievelingsbroodje als basis voor deze heerlijke komkommerspread.
Broodje met komkommerspread
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten:
- speltbroodje
- halve rode ui, in ringen
- halve komkommer, in schijfjes
- 3 stengels bleekselderij, grofgehakt
- 1 takje oregano
- 1 takje dille
- 1 el honingmosterd
- rucola
- tomaatjes
- snufje zout
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten, behalve de rucola en tomaatjes, in een foodprocessor en blend tot een spread.
- Besmeer je broodje met nog een beetje mosterd, beleg met rucola, smeer de spread erover, leg de tomaatjes bovenop.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie