Al een tijdje ben ik bezig om allemaal ideeën te verzamelen voor mijn site. Het lijkt alsof ik ergens een bron heb aangeboord waarvan ik het bestaan niet wist, want ik loop over van ideeën en inspiratie. Daardoor kan het zijn dat je de komende tijd wat veranderingen aantreft. Zo ben ik bezig om mijn recepten in een goed format te krijgen en kom ik erachter dat er vanaf de periode dat ik begon met bloggen al een heleboel is veranderd. Sommige recepten vanaf die eerste periode zijn niet helemaal duidelijk of staan niet puntsgewijs beschreven. Daar komt binnenkort verandering in. Het zijn allemaal langzame veranderingen, want zoals je waarschijnlijk weet heb ik naast mijn blog ook gewoon een fulltime baan waar ik de nodige vrije tijd (en liefde) in steek.
Ook wil ik wat vaker dingen gaan posten die je zelf kunt maken en die niet direct met voeding te maken hebben, zoals bijvoorbeeld het maken van een insectenhotel, waardoor je de bijtjes een beetje kunt helpen en daarmee ook je tuin.
Binnenkort kun je ook iets over detoxen verwachten op mijn site. Ben je nieuwsgierig? Dan kun je alvast even een kijkje nemen op mijn instagram voor foto’s van lekkere sapjes en smoothies, met de ingrediënten erbij, zodat je ze zelf ook kunt maken. Binnenkort meer!
Dus misschien lijkt het af en toe een beetje rustig op mijn site, achter de schermen gebeurt er meer dan ooit. En geloof mij maar dat ik daar een heleboel energie van krijg 🙂
Dus met dit gezegd te hebben, wil ik nog een ontzettend lekker recept met jullie delen. Een recept wat eigenlijk zeldzaam is op mijn site, omdat ik bijna geen brood eet. Voor dit recept maak ik graag een uitzondering. Elk jaar als we op lowlands zijn, halen we een broodje soep. Gewoon een uitgehold broodje met tomatensoep erin. En omdat dit zo lekker is, wilde ik het ook een keer maken voor op mijn site. Deze keer niet met tomatensoep, maar met champignonsoep. Je hebt meteen een goedgevulde maaltijd te pakken met dit gerecht. Het is een dikke soep, die je ook gewoon als stoofpot kunt gebruiken. Voeg er dan wat bonen of linzen aan toe. Wil je hem echt als soep eten, dan kun je hem eventueel verdunnen met een beetje bouillon. En gebruik je hem als saus voor over je pasta, dan kun je hem gewoon zo laten.
Tip: Ik holde de onderkant van de broodjes uit en sneed een heel klein stukje van de bovenkant af, zodat hij plat op het bord bleef staan. Ik sneed er iets teveel af, waardoor de soep door het broodje heen lekte. De smaak werd er niet minder om, maar je kunt het broodje beter niet te diep uithollen.
Broodje champignonsoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 bakje kastanje champignons
- 1 tl rode peper
- 1 el komijnzaadjes
- 1 tl citroengras
- 1 tl gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 el sojasaus
- 4 el witte wijn
- 1 glas water
- halve bouillon tablet
- 2 broodjes
Werkwijze
- Doe de champignons in een blender, hak ze heel fijn of haal ze door de staafmixer.
- Voeg er de rode peper bij.
- Fruit in een beetje olijfolie de knoflook en fijngesneden sjalotjes.
- Voeg de champignonpuree toe, samen met de witte wijn, sojasaus, water en bouillon.
- Roer goed en laat even sudderen.
- Voeg overige ingrediënten toe en laat weer even sudderen.
- Hol ondertussen de broodjes uit met een lepel.
- Giet de soep in de broodjes en garneer met een beetje basilicum of tijm.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie