Broodje boerenkool; een aparte smaakcombinatie, maar verrassend lekker als lunch, brunchgerecht of voor bij de soep.
Ok. Het kan nog even. Ik dacht dat de winter op zijn retour was, maar dit weekend laat hij zich toch nog even gelden. Vind ik niet erg. Want dat geeft weer mogelijkheden tot met maken van iets met boerenkool!
Na het maken van de boerenkoolsoep van twee weken geleden, had ik nog een beetje boerenkool over. Ik maakte er dit broodje boerenkool van. Het recept heb ik niet zelf bedacht, maar komt uit een deliciousnummer en heb ik iets aangepast. Ik vind het heerlijk om dit tijdschrift door te bladeren opzoek naar inspiratie voor recepten. Regelmatig bladeren we op vrijdagavond door oude nummers en zoeken we een lekker recept uit. In het weekend staan we dan samen in de keuken en doen we net alsof we uit eten zijn in onze eigen keuken! Ik wist dat ik dit broodje moest uitproberen en toen ik toevallig de juiste ingrediënten in huis had viel alles samen.
Dit broodje boerenkool is snel klaar en toch heb je iets verrassends op tafel. Ik vind hem erg lekker bij de soep, maar hij doet het ook goed als brunchgerecht op de zondagochtend. Net even anders dan anders, maar toch ontzettend lekker. Daar hou ik wel van!
Broodje boerenkool
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 20 gr. boerenkool, alleen de blaadjes
- 1 ei
- 3 el ricotta
- 30 gr. geraspte geitenkaas
- snufje uienpoeder
- snufje zout en peper
- 0,5 tl citroenrasp
- 2 speltbroodjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de boerenkool 4 minuutjes
- Meng ondertussen het ei, de ricotta, geitenkaas, uienpoeder en zout en peper in een kommetje tot een papje.
- Hol de broodjes uit.
- Pureer de boerenkool met een staafmixer of in de blender of snijd heel fijn.
- Meng de boerenkool door de ricotta.
- Lepel het mengsel in de broodjes en zet 10 minuten in de oven.
- Geniet!
Probeer het ook eens met spinazie!
Wil je op de valreep nog een ander winters gerecht proberen? Dan gaan deze broodjes ook erg goed met zuurkoolsoep! Of maak dit heerlijke stoofpotje uit de slowcooker. Deze hutspot met knolselderij behoort ook tot een van mijn favorieten!
Geef een reactie