Broccoli; volgens sommige bronnen de gezondste groente die er is en kan helpen om allerlei soorten ziektes te voorkomen. Goed voor de blaas, longen, darmen en het geheugen! Ik kan hier lang en kort over zijn; dit is gewoon een lekker recept voor een simpele broccolisoep: Puur en Lekker! Weinig ingrediënten en tjokvol vitaminen. Volgens het recept van Amber Albarda.
Broccolisoep met mosterdcroutons
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 grote aardappel
- 2 teentjes knoflook
- 850 ml groentebouillon
- 1 flinke stronk broccoli
- 1-3 theelepels mosterd
- eventueel wat parmezaan voor de garnering
- Voor de soep:
Voor de croutons:
- 2 sneetjes (zuurdesem)brood in kleine stukjes
- 30 ml olijfolie
- 2 flinke eetlepels grove mosterd
- snufje zout
Werkwijze
- Bereiding croutons:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop in een ruime kom de olijfolie, mosterd en zout door elkaar, meng met de stukjes brood en leg deze in een ovenschaal.
- Bak ze in 10-15 minuten goudbruin. Hussel ze halverwege eenmaal om.
Bereiding soep:
- Fruit de ui in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de aardappelblokjes toe.
- Leg een deksel op de pan en laat zachtjes 4 minuten pruttelen.
- Haal de deksel van de pan, voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg dan ook de broccoliroosjes toe en breng nogmaals aan de kook.
- Haal na ongeveer 2-4 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de mosterd toe en de soep is klaar!
[…] de soep van deze week voor oma is de Broccoli-mosterdsoep van van Puur en […]