Alhoewel ik zelf geen brood eet, maak ik graag een uitzondering voor dit bosbessenbrood. Alleen de geur die tijdens het bakken uit de oven komt doet je al verlangen naar meer.. Je kunt verse bosbessen gebruiken in dit recept, maar ik gebruikte bosbessen uit de diepvries. Het is niet echt het seizoen voor bosbessen, als je ze vers koopt komen ze vaak van ver en ze zijn best duur. Diepvries doet het ook goed.
Dit bosbessenbrood is heerlijk voor een luie zondagochtend die langzaam overgaat in de middag. Om te delen met iemand die je lief vindt, samen met een glas vers geperste jus ‘d orange. Of als verwennerij voor jezelf. Om die trieste, druilerige dag een beetje vrolijker te maken. Of om te vieren dat het steeds een beetje langer licht is en we weer naar de lente toe gaan! Heerlijk met een laagje echte boter of gewoon zo uit het vuistje. Kortom; genoeg redenen om dit bosbessenbrood te maken! Mijn weekend begint al goed, we hebben net 2 kaartjes voor Lowlands besteld, ik ga dit jaar voor de 9e keer!! Geniet van je weekend en vergeet niet te proeven met liefde..
Bron: www.dailygarnish.com
Bosbessenbrood
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 70 minuten |
Ingrediënten
- 180 gr speltbloem
- 2 tl bakpoeder
- 0,5 theelepel zuiveringszout
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gr. bruine basterd suiker of kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanille
- 100 ml amandelmelk
- 150 gr. bosbessen
Werkwijze
- Meng de bloem, bakpoeder en zuiveringszout met elkaar in een grote kom.
- Prak de bananen in een andere kom totdat ze helemaal fijn zijn.
- Voeg de suiker, eieren, amandelmelk en vanille hieraan toe. Meng goed met elkaar tot je geen klontjes meer hebt.
- Voeg het bananenmengsel toe aan de bloem en meng goed door elkaar.
- Voeg de bosbessen toe en vouw deze er doorheen.
- Doe alles in een bakblik en zet 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Lekker met een laagje roomboter!
Marijke Kijl zegt
Wat een super recept. Ga hem zeker een keer uitproberen!!!!
Nelleke Adema zegt
Leuk Marijke! Zeker doen, want hij is echt lekker 😀