Ik hou van deze winterse dagen! De auto van Jacobus komt ’s ochtends maar moeilijk op gang (is het de kou of gewoon net als ons soms wat opstartproblemen?) en terwijl hij kucht en puft (de auto, niet Jacobus), draai ik me op dinsdag nog even lekker om. Mijn vrije dag! Voor het keukenraam staan drie wilgen, met allemaal lekkers voor de vogels. Voordat Jacobus zelf ontbijt vult hij eerst alle vogelvoer en de kippen bij. Als ik ’s ochtends beneden kom en deze pannenkoekjes maak is het een drukte van jewelste. De merel jaagt alle mussen weg en wil niks delen met de andere vogels. De meesjes pikken in de vetbollen die in de bomen hangen en de musjes pikken de restjes op, die op de grond zijn gevallen. We hadden laatst zelfs twee Vlaamse gaaien op bezoek. En terwijl de ochtend rustig begint, maak ik deze pannenkoekjes klaar.
Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij. Ik gebruikte kokosmeel in dit recept. Anders dan je zou denken, heeft dit meel geen overheersende smaak. De structuur van de pannenkoekjes is iets fluffy-er dan gewone pannenkoeken, maar daar houd ik wel van. Vooral de toevoeging van vanille maakt deze pannenkoekjes zo lekker zacht van smaak.
Bosbes pannenkoekjes
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 2 pannenkoekjes |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 2 el kokosmeel
- 2 el warm water
- 0,5 tl vanillepoeder
- 2 eitjes
- 2 el honing of ahornsiroop
- 2 el boter of kokosolie (gesmolten)
- handje bosbessen (of ander fruit naar keuze)
Werkwijze
- Mix alle ingrediënten behalve de bosbessen tot een mooi beslag.
- Voeg de bosbessen toe en giet de helft van het beslag in een warme koekenpan.
- Bak aan elke kant 3 minuten bruin.
- Geniet!
Geef een reactie