De perfecte soep voor de winter; boerenkoolsoep. Ik was van te voren een beetje sceptisch, maar hij is heerlijk. Puur en gezond, zo heb ik mijn soep het liefst!
Wat kreeg ik fijne reacties na mijn update van woensdag. Super fijn om te lezen, bedankt. Ik heb er weer zin in om nieuwe recepten met jullie te delen, deze boerenkoolsoep maakte ik maandag.
Sinds het najaar staan er een paar struikjes boerenkool in onze tuin. Het zijn bescheiden struikjes gebleven, maar groot genoeg voor ons tweetjes om van te genieten. Ik heb het een paar keer gebruikt voor een lekkere salade en er was een tijd dat ik er chips van maakte, maar dit jaar heb ik er nog niet zoveel mee gedaan, tijd om daar verandering in te brengen! En ik denk dat Bor het met mee eens was, want nadat ik de boerenkool had geplukt gebeurde er dit.
Iedereen weet dat boerenkool het lekkerst is als er een nachtje vorst overheen is geweest, het koude weer van afgelopen dagen inspireerde me voor het maken van deze soep. Ik deed er ook een beetje broccoli bij, omdat we deze nog in de koelkast hadden liggen. Deze zou je ook kunnen vervangen door prei of spinazie.
Boerenkool gebruik ik niet zo vaak in recepten waarin het gepureerd moet worden, zoals soepen of smoothies. Vaak lukt het niet om de boerenkool helemaal fijn te krijgen (tenzij je een hele sterke blender hebt) en blijf je achter met een smoothie vol stukjes. Ik was dus erg benieuwd hoe deze soep ging uitpakken. Het lukte me niet om de boerenkool helemaal te pureren, maar in deze soep vind ik dat geen probleem. Wat ik vooral verrassend vind, is de citroen, die de smaak van boerenkool helemaal ophemelt, waardoor hij nog lekkerder wordt. En ik denk dat hij ook erg lekker is met een beetje dragon eroverheen, maar helaas was de dragon in onze tuin veranderd in een zielig bosje, dus dat heb ik niet uit kunnen proberen.
Boerenkoolsoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 2 á 3 |
Totale tijd | 20 minuutjes |
Ingrediënten
- Blonde ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 l groentebouillon
- snufje zout
- 100 gr. broccoli
- 150 gr. boerenkool (alleen het blad)
- 1 tl citroenrasp
Werkwijze
- Snijd de ui in halve ringen en fruit met de geperste knoflook en een snufje zout in een beetje olijfolie.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de boerenkool toe aan de bouillon.
- Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep in de blender of met de staafmixer.
- Serveer in kommetjes en verdeel de citroenrasp erover.
- Geniet!
Serveer met een beetje geraspte geitenkaas! Mmmm
Meer boerenkoolrecepten lezen? Ik maakte deze chips van boerenkool, een super voedzame buddhabowl met boerenkool en nog eentje met boerenkoolpesto. Ook maakte ik een quinoasalade met boerenkool en deze salade met gemasseerde boerenkool, die ik vaak meeneem als lunch naar het werk. Veel kookplezier!
Geef een reactie