Onze tuin is veranderd in een camping. Een camping vol drukte en gezelligheid. Een camping vol familie! Gewoon, omdat het kan. Het is nou niet zo dat ze allemaal zo ver weg wonen, maar het leek ons zo gezellig. Vorige week tijdens mijn verjaardag werd het plannetje gesmeden en zo gebeurde het dat er nu overal tentjes staan. Mijn lieve vader en moeder, doorgewinterde kampeerders die net 2 weken terug zijn van het kamperen in hun stormtent, mijn middelste zusje en zwager samen met hun té schattige dochtertje van 5 maanden en mijn jongste zusje en zwager die ik veel te weinig zie omdat ze verder weg wonen. Tot diep in de nacht werd er gisteravond gelachen, gezongen, gitaar gespeeld en gerelaxt. Het was voor herhaling vatbaar!
Onze boerenkool was eigenlijk iets te vroeg geplant, waardoor we eigenlijk al een lekkere boerenkoolstamppot zouden kunnen hebben. Maar ja.. aangezien de temperatuur daar nog iets te warm voor is, maakte ik er boerenkoolchips van! Superlekker. In de winter kochten we wel eens een grote zak boerenkool uit de supermarkt, maar het nadeel daarvan is dat het vaak al voorgesneden is en je dus hele kleine stukjes hebt. Niet minder lekker, maar deze grote bladeren maken het juist zo lekker knapperig. Super simpel om te maken en je hebt deze overheerlijke en gezonde chips zo op tafel staan!
Boerenkoolchips
Type recept | Snack/bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 3 grote boerenkoolbladeren
- 3 el edelgistvlokken
- 2 el olijfolie
- 1 el mosterd
- snufje zout
Werkwijze
- Scheur de boerenkoolbladeren in kleinere stukken.
- Maak een dressing van olijfolie en mosterd met een beetje zout erbij.
- Sprenkel de dressing over de boerenkoolbladeren en strooi hierover de edelgistvlokken.
- Zet 10 minuutjes in een oven van 200 graden.
- Eet smakelijk!
marijke zegt
het was inderdaad een fijn weekend, de hele catering was uitstekend!!! wat hebben we genoten en die boerenkool chips wat een gezonde snack!
Nelleke Adema zegt
Lekker he 🙂