
Elk jaar staan er wel een paar in onze tuin. En als de muizen ze niet opgegeten hebben, verwerk ik de rode bietjes het liefst in een sapje of een lekkere salade. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de supermarkt niet zo vaak rode bieten koop. Wij eten niet echt traditioneel zoals vroeger; aardappeltjes, groenten en een stukje vlees en op de een of andere manier verwerk ik ze ook niet zo vaak in bijv. een salade met quinoa of een ander soort graan. Maar wanneer we ze eten, dan zijn ze ook gelijk super lekker, want; uit eigen tuin! Ik verwerkte de bietjes wel eens in een pasta en zelfs in een pizzabodem, maar gewoon zo in een sapje vind ik ze ook super lekker. En weet je dat bietjes erg gezond zijn?
Bieten bevatten betaïne, die helpt ontgiften. Deze stof stimuleert de leverwerking, spijsvertering en doorstroom van galzouten. Bietjes bevatten veel antioxidanten en werken desinfecterend. Ook zijn ze rijk aan vitaminen en ontzettend goed voor je bloed. In deze sap combineerde ik bietjes met gember, die eveneens vol zit met geneeskrachtige eigenschappen. Wat een begin van je dag! Omdat bieten rijk zijn aan suiker (helemaal als je de vezels verwijderd), combineer ik ze in een sapje het liefst met groene groenten, zoals bleekselderij en komkommer. Als je sapjes maakt kun je de verhouding groenten:fruit het best 3:1 doen. Dit is fijner voor je bloedsuikerspiegel.
Bietensap
Type recept | Sap |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 2 rode bietjes (rauw)
- 2 stengels bleekselderij
- een kwart komkommer
- schijfje gember van 2 cm
- 1 groene appel
Werkwijze
- Haal alles door de (slow)juicer.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie