In deze serie laat ik je zien hoe je een goede basis maakt voor verschillende gerechten. Vandaag staat er een heerlijk basisrecept voor brownies op het programma.
Ik heb mijn brownies het liefst smeuïg en puur. Zo zacht dat je het als het ware op je tong voelt smelten en uiteenvallen. Dit basisrecept voor brownies is perfect als je hier ook van houdt. Dit recept is niet moeilijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De brownies die ik in de winkel kan kopen zitten vaak vol suiker en wit meel. Je voelt het bijna knarsen in je mond. Deze brownies zijn glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en ontzettend smaakvol. En guess what; ze bevatten geen bloem! Heb ik je overtuigd? Dan gaan we snel aan de slag!
In dit recept gebruikte ik pure chocola van 70%. Hoe puurder je chocola, hoe minder rotzooi erin zit. Mijn ervaring is wel, als je chocola met meer dan 70% cacao gebruikt, de smaak bitter wordt. Probeer dus zelf uit wat jij het lekkerst vindt. Dit basisrecept is super basic. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt. Walnoten doen het vaak erg goed, maar stukjes chocola zijn ook niet te versmaden. Wat dacht je van brownies met Tony Chocolonely caramel zeezout? Laat in een reactie weten hoe jij je brownies hebt gemaakt! Ik ben benieuwd..
Basisrecept voor brownies
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 10 brownies |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 4 eieren, gesplitst
- 50 gr. pure chocolade (probeer 70%)
- 40 gr. cacao
- 100 gr. amandelmeel
- 75 gr. boter, kokosolie of ghee (ik gebruikte roomboter)
- 75 gr. ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of honing (ik gebruikte ahornsiroop)
- halve tl bakpoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eiwitten in een keukenmachine of met de mixer tot stijve pieken.
- Smelt de boter in een steelpannetje, samen met de chocola.
- Haal van het vuur en voeg de ahornsiroop, bakpoeder en amandelmeel toe.
- Als het is afgekoeld voeg je ook het eigeel toe en roer goed door elkaar.
- Vouw de eiwitten erdoor en doe in een ovenschaal.
- Zet 20 minuten in de oven
- Laat goed afkoelen voordat je ze snijdt.
- Geniet!
Geef een reactie