Deze banoffeetaart is de perfecte taart voor een feestje. Romig, bananerig, een lichte caramelsmaak en een echte verwennerij!
Vandaag zijn we een jaar getrouwd, best reden voor een taart toch? Ik zal nooit vergeten hoe ik een paar dagen ervoor thuis kwam van mijn werk en de tent zag staan; veel te klein! Er was niet veel goeds voorspeld qua weer en de tent kon niet eens dicht. Op de ochtend zelf was het code geel en van gasten hoorden we dat ze 50 konden rijden op de snelweg, omdat het zo hard regende. Bij ons in de tuin was niks aan de hand. Af en toe scheen er een waterig zonnetje, het was droog en iedereen was warm gekleed. Voor ons was het de perfecte dag; ongedwongen, gezellig, alsof er een dekentje van liefde overheen lag en de silent disco op het eind was onvergetelijk. Iedereen had eten voor elkaar meegenomen en familie bleef kamperen. Het moet nog steeds wennen dat ik Jacobus mijn mán mag noemen en stiekem gniffelen we nog steeds als we elkaar voorstellen als; dit is mijn man/vrouw. Vandaag eten we er een taartje op!
Ik was verbaasd dat er nog geen banoffeetaart op mijn site te vinden was. Banaan is mijn lievelingsfruit, altijd al geweest. Elke dag gaat er eentje mee naar het werk en in een smoothie vind ik hem ook heerlijk. Deze taart heeft niks met gezond eten te maken, maar dat geeft niet, want hij is wel ontzettend lekker! Ik vind de combinatie van gecondenseerde melk en banaan heerlijk! De banaan overheerst niet in deze taart, hoewel ik erg van banaan houd, vind ik het geen lekkere smaak als hij in een taart overheerst. De geraspte chocola op het eind maakt hem af. Een perfecte taart voor als er iets te vieren is!
Banoffeetaart
Type recept | taart |
Aantal personen | 8-10 |
Totale tijd | 4 uurtjes |
Ingrediënten
- 200 gr. koekjes (ik gebruikte droge koekjes)
- 50 gr. boter
- 250 ml slagroom
- half blikje gecondenseerde melk
- 2 blaadjes gelatine
- 1 banaan
- chocola om te schaven
Werkwijze
- Vul een schaaltje met koud water en week de gelatine.
- Maal de koekjes kruimelig in de blender.
- Smelt de boter in een steelpannetje en roer de koekjes er doorheen.
- Druk de koekjes plat op de bodem van een springvorm/taartvorm.
- Klop de slagroom stijf en meng met de gecondenseerde melk.
- Giet de gelatine af en meng de blaadjes met twee el heet/net gekookt water, mix tot een papje en meng even mee met het slagroom mengsel.
- Giet het slagroommengsel over de koekjesbodem. Zet 4 uurtjes weg in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de banaan in plakjes en leg op de taart.
- Schaaf de chocola over de taart.
- Geniet!

Eet hem op de dag zelf, dan is hij het lekkerst!
Elske zegt
Jammer dat je ermee stopt! Vandaag ontdek ik je site en heb nu al zin om wat lekkers te maken.
Fijn dat de recepten blijven staan!
Groeten van Elske
Nelleke zegt
Ah, dankjewel voor je lieve reactie Elske 🙂 Succes met koken en bakken!
Lieve groet, Nelleke