
Weekend! Lekker langzaam opstarten. Het is altijd een groot verschil of ik alleen ontbijt of samen met Jacobus. Als ik alleen ben eet ik snel een appel uit het vuistje, of eet ik yoghurt terwijl ik nog 101 andere dingen doe. Als we samen ontbijten zijn we zo een uur verder. Lekker rustig aan. Boekje erbij.. Voor dit soort momenten is dit ontbijt geschikt. Voor die lekker-rustig-aan weekenden. Geen haast en vooral lekker langzaam..
Als ik havermout voor mezelf klaar maak, gebruik ik vaak dezelfde ingrediënten als in dit gerecht. Ik houd van de toevoeging van banaan. Het geeft een zachte smaak aan de havermout en maakt hem lekker romig. Gebakken heeft dit ontbijt een knapperig bovenlaagje, het geeft iets extra’s en luxueus. Je zou ook nog een handje rozijnen kunnen toevoegen aan dit recept.
Bananenbrood havermout uit de oven
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten
- 40 gr. havermout
- 100 ml amandelmelk
- 1 kleine rijpe banaan
- halve tl bakpoeder
- 1 grote el pindakaas
- 1 tl ahornsiroop (of meer naar smaak)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix de haver, amandelmelk, bakpoeder ahornsiroop en pindakaas door elkaar. Doe alles in een ovenschaaltje.
- Snijd de banaan door de helft. Snijd de ene helft in plakjes en roer door de havermout. Snijd de andere helft in de lengte doormidden en leg er bovenop.
- Bak de havermout 30 minuten in de oven.
- Optioneel: bestrijk de banaan met een beetje honing, zodat hij karameliseerd in de oven, mmm!
- Geniet!
Hebben jullie ook een zondagochtendontbijtritueel? Vertel!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie