Wat is het precies?
De avocado is een groene steenvrucht die vaak tot het fruit wordt gerekend. De buitenkant heeft een schil, die je (als hij eetrijp is) er makkelijk af kunt pulken. De binnenkant is zacht en lichtgroen met een grote pit in het midden.
Waarom is het goed voor je?
Avocado bevat een hoog percentage gezonde vetten en weinig ontstekingsbevorderende vetten en verzadigde vetten. Er is relatief veel magnesium, kalium, zink, koper, vitamine B en serotonine aanwezig. Dat betekent dat het goed is voor de verbetering van de huid en de reparatie van het spierweefsel. Het zorgt voor de opbouw van het slijmvlies, voorkomt migraine en spierkramp en voorkomt maag- en darmzweren. Het bevat lecithine. Dit is een vetachtige stof, die een grote rol speelt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Het werkt effectief tegen de candida-schimmel. Ook vernieuwt avocado de huid en de slijmvliezen en het is kankerremmend. De kalium zorgt voor een stabiele bloeddruk en een normaal hartritme.
Hoe te gebruiken?
Waar te beginnen? Een avocado kun je zo uit het vuistje uitlepelen. Lekker met een beetje zeezout erop of in combinatie met een eitje Je kunt het ook verwerken in een guacamole of smoothie. Erg lekker op een broodje, met een beetje limoen of in schijfjes door een salade. Of als mousse in combinatie met chocola! Gebruik je de helft van de avocado? De andere helft wordt minder snel bruin als je er een beetje citroensap op doet en in de koelkast bewaard. Of maak er een gezichtsmaskertje van; een kwart van de avocado met een theelepeltje honing mengen, een kwartiertje op je gezicht laten zitten en afspoelen met lauw water.
Deze recepten maakte ik met avocado:
Geef een reactie