Deze auberginerolletjes doen goed recht aan de aubergine. De ricottavulling met salie en citroen is lekker fris en de zelfgemaakte tomatensaus maakt het af!
Aubergine is typisch zo’n groente waarvan ik niet zo goed weet wat ik ermee moet. Ik doe het wel eens door de pasta, maar het heeft niet echt een uitgesproken smaak waardoor hij onmisbaar is. Vorig jaar konden we onze eerste eigen aubergine oogsten. Toen ik bedacht wat ik ermee wilde doen, vond ik het zonde om het door de pasta te doen. Dus maakte ik er deze rolletjes van. Zo komt de aubergine goed tot zijn recht, heerlijk met zelfgemaakte tomaten/paprikasaus (die overigens ook erg lekker is bij de pasta).
Ik laat in dit gerecht de aubergine uitlekken voordat ik hem gebruik. Op deze manier wordt hij straks lekker bruin en een beetje knapperig als je hem aanbakt. Wist je dat er heel veel vocht in de aubergine zit? Begin dus ruim op tijd met de voorbereiding van dit gerecht, je zult er geen spijt van hebben!
Auberginerolletjes met ricotta
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 1,5 uur |
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 300 gr. ricotta
- sap van een halve citroen
- vier blaadjes salie
- 5 cherrytomaten
- halve rode paprika
- 1 blonde ui
- olijfolie
- zeezout
- parmezaan, geraspt
Werkwijze
- Begin ruim een uur voordat je wilt eten. Snijd de aubergine in dunne plakken, ik gebruikte de kaasschaaf.
- Leg een plak aubergine op een bord, strooi er zout over, leg de volgende plak erop, strooi hier weer zout over en ga zo door tot je alle plakken hebt opgestapeld. Leg er een bord met iets zwaars bovenop, zodat de plakken worden platgedrukt. Het vocht kan er nu uitlopen. Laat minstens drie kwartier tot een uur zo staan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit de blonde ui in een laagje olijfolie. Voeg de cherrytomaatjes toe en de in stukjes gesneden paprika. Laat een kwartiertje pruttelen en mix tot een sausje met de staafmixer. Schep over in een kleine ovenschaal.
- Meng het citroensap met de ricotta en knip of snijd de salie fijn. Roer goed door elkaar.
- Leg de plakjes aubergine in een koekenpan en bak alle plakken aan beide kanten een minuutje bruin.
- Leg een plak aubergine op een snijplank en lepel er in de hele lengte een laagje ricotta op. Rol de aubergine op en leg in de tomatensaus. Herhaal met alle plakken.
- Strooi er wat parmezaan over en zet 10 minuten weg in de oven.
- Laat vijf minuutjes staan voordat je het serveert.
- Geniet!
Koud zijn ze ook nog erg lekker!
Geef een reactie