Ik kan er soms niet over uit hoe fijn het is om te wonen op de plek waar we wonen. Vooral als het zonnetje schijnt en alles in bloei staat. De geur van de meidoorn is betoverend en in de schaduw van de wilg is het heerlijk vertoeven als het in de rest van de tuin te warm is. Inmiddels hebben we ook al een aantal dingen kunnen eten. Spinazie, asperges, sla, radijsjes, veeeeeel kruiden, aardperen en de eerste aardbei is ook al genuttigd. Daarom leek het me leuk om in plaats van een verhaal, een foto-impressie te geven van onze tuin. Het schenkt ons zoveel lekkere dingen, een beetje credit is wel op zijn plaats dacht ik ;).
Met als klap op de vuurpijl een heerlijke asperge-risotto met citroen. Vooral lekker als je toe bent aan iets frissigs.
Aspergerisotto
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 6 asperges
- 120 gram risotto
- klontje boter
- sjalot
- schaaltje geraspte parmezaan
- sap van 1 citroen
- rasp van 1 citroenschil
Werkwijze
- Kook de asperges in ongeveer 8 minuten gaar. Spoel ze af en snijd in stukken van 2 centimeter.
- Snipper het sjalotje en fruit samen met de citroenschil in de boter tot hij glazig ziet.
- Voeg de risotto toe en roer goed door elkaar. Blus af met het citroensap.
- Voeg een soeplepel bouillon toe, tot al het vocht is opgenomen, voeg dan weer een soeplepel toe, net zolang totdat de risotto gaar is.
- Draai het vuur uit en voeg de parmezaan toe. Laat tien minuten rusten, roer alles goed door elkaar.
- Voeg de asperges toe of serveer ernaast.
- Eet smakelijk!
Bianca Galjaard zegt
Wat een gezellige omgeving is dit!
Ik kan me helemaal voorstellen dat je hier helemaal tot rust komt.
Ook de foto’s vind ik trouwens erg mooi om naar te kijken.
Gr Bianca
Bambi zegt
Leuke tuin! En een schattig huisje :).
Nelleke Adema zegt
Dankjewel :D..