Deze verrukkelijke arretjescake met dadels is makkelijk te maken. Hij is gebaseerd op het recept van Bagels & Beans, maar iets aangepast. Lekker voor bij de koffie!
Ons huisje wordt steeds een beetje mooier.. althans.. er staat nog een verfbeurt in de planning en de klimop die langs het dak loopt is nu zover afgestorven dat we hem eraf kunnen halen, maar vandaag worden er luiken voor het raam geplaatst. We kregen ze van de overburen, die net het huis gekocht hadden en af wilden van de luiken. Gelukkig pasten ze precies voor onze ramen! Ze moeten nog geschilderd en opgeknapt worden, maar dat doen we in etappes. Het lijkt nu net een pannenkoekhuisje! Ik ben er super blij mee..
Dadel arretjescake
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 12 |
Totale tijd | 2 uurtjes incl. opstijven |
Ingrediënten:
- 500 gr. dadels
- 200 gr. roomboter, ghee of kokosolie (ik gebruikte roomboter)
- 1 ei
- 2 el ahornsiroop
- rasp van een halve citroen
- handje grofgehakte walnoten
- 1 tl vanille
- 4 el cacao
- 100 gr. koekjes (ik gebruikte kokos-limoenkoekjes van de natuurvoedingswinkel)
- kokosrasp voor eroverheen
Werkwijze
- Snijd de dadels en koekjes in kleine stukjes.
- Smelt de roomboter op laag vuur in een middelgrote pan.
- Roer het ei los met een vork en giet bij de gesmolten boter. Blijf een minuutje roeren.
- Doe de ahornsiroop, citroenrasp, walnoten, vanille, cacao en dadels erbij en laat zachtjes pruttelen. Ongeveer 5 minuutjes.
- Draai het vuur uit en doe de koekjes erbij. Roer goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel in een springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet 1,5 uur in de koelkast.
- Bestrooi met kokosrasp.
- Geniet!
Tamara zegt
Yesyesyes, ben ik blij dat je de moeite hebt genomen om een cleane versie van deze taart te maken!!
Tamara zegt
Yesyesyes, ben ik blij dat je de moeite hebt genomen om een cleane versie van deze taart te maken!!
Nelleke zegt
Ik ook Tamara! Hij is erg lekker 😉