Dit appeltje uit de oven is heerlijk als warm ontbijt, maar doet het ook goed als tussendoortje. Hij is gezond, maar heeft toch ook iets waardoor het een traktatie lijkt.
Soms lijken de maanden januari en februari eindeloos te duren. Vooral als het buiten grijs en nat is. Het lijkt alsof de natuur zijn kleur is verloren, maar ondertussen gebeurt er alweer een heleboel. Even verderop is een meerkoet al druk bezig haar nestje te bouwen en voorzichtig beginnen de eerste knoppen in de bomen alweer te komen. En soms.. brengt een ijsvogeltje kleur in zo’n grijze dag. Afgelopen zaterdag kwam ik thuis na een cursusdag en terwijl ik mijn auto op de brug voor huis parkeerde, zat er een ijsvogeltje op me te wachten. Hij bleef mooi zitten en ik ook. Na een paar minuten stapte ik de auto uit. Het ijsvogeltje keek me aan, maar bleef lekker zitten waar hij zat. En na een tijdje vloog hij weer weg. Wauw. Later op de middag zag ik hem nog een keer, op dezelfde plek. Ik postte er een filmpje van op instagram.
Ik heb iets met ijsvogeltjes. Een paar jaar geleden vloog er eentje tegen ons keukenraam, gelukkig vloog hij later ook weer weg. Speciaal voor de ijsvogel hebben we een tak boven de sloot voor huis gehangen en af en toe zit er eentje op! En als ik Borre uit laat vliegt er wel eens eentje met me mee. Misschien is het dezelfde? Ik weet het niet. Ondertussen ben ik nog steeds sprakeloos als ik hem zie. Het blijft bijzonder!
Natuurlijk heeft dit niets met dit heerlijke appeltje uit de oven te maken, maar mooi is het wel! Op zo’n grijze, grauwe dag eet ik graag dit appeltje uit de oven. Het is verwarmend, lekker en voelt als een traktatie. Zo kun je hem ook eten, maar als ontbijt vind ik hem ook erg lekker. En terwijl dit appeltje in de oven staat te bakken kijk ik graag uit het raam, om te kijken of de ijsvogel er weer is.
Appeltje uit de oven
Type recept | Snack of ontbijt |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 2 appels
- 50 gr. rozijnen
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl vanillepoeder (optioneel)
- 50 gr. havermout
- 4 walnoten
- 2 tl honing
- citroenrasp van 1/4 citroen of 2 drupjes citroenolie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appels in kleine blokjes en meng met de rozijnen, kaneel en vanille in een kom.
- Meng de havermout met walnoot, honing en citroen met je handen tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het appelmengsel over twee kleine ovenschaaltjes.
- Verdeel het havermoutmengsel over de appels.
- Zet in de oven voor 10 minuten.
- Geniet! (en pas op, het schaaltje is heet!)
Ook lekker met peer!
Geef een reactie