Wat een verrassing toen ik vanochtend wakker werd; de wereld is wit! Zou het dan toch nog lukken om ons te laten insneeuwen?
Omdat ik door de week aan het werk ben komt het echte schoonmaakwerk meestal aan op het weekend, niet een klusje waar ik dol op ben, maar ja.. het moet wel gebeuren. Het wordt altijd leuker met een muziekje op de achtergrond, dus ik was een beetje aan het scrollen door m’n muziekbestanden en moest lachen toen ik een bandnaam zag staan. Roxette. Oh, wat een jeugdsentiment. Mijn moeder had deze muziek keihard aanstaan als ze aan het schoonmaken was. Bon-jovi en Brian Adams kwamen ook vaak voorbij, maar dit was toch wel dé ultieme schoonmaakmuziek. Ik ben de oudste van drie dochters en de keren dat we op de overloop Roxette aan het playbacken waren zijn niet te tellen. Mijn middelste zusje was Marie, de zangeres. Mijn jongste zusje had de rol van gitarist en afwisselend de drummer toebedeeld gekregen en ik was Per, zanger/gitarist en soms viel ik in als toetsenist (op mijn keyboard van 100 jaar oud). Vol overgave beelden we de liedjes uit en traden we op in de huiskamer voor onze ouders (he, we waren nog klein..). Alle liedjes kenden we uit ons hoofd. Inmiddels is mijn muzieksmaak wel wat veranderd, maar altijd als ik Roxette hoor moet ik even glimlachen en zing ik in mijn hoofd de tekst weer mee. Toevallig had het lot bepaald dat Jacobus weg is en vanmiddag weer ergens terug komt, dus je raadt wel welke muziek ik vandaag heb aangehad! Check voor de grap deze clip, zo ontzettend jaren ’80!
Natuurlijk kan het weekend niet voorbij gaan zonder iets lekkers, dus vandaag het recept van een kruimeltaartje. Deze taart vult hartstikke goed en bevat ook nog eens veel gezonde ingrediënten. Wanneer je glutenvrije havermout gebruikt is deze taart ook glutenvrij.
Appel-peer kruimeltaartje
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 50 minuten |
Ingrediënten
- 1 moes appel
- 1 peer
- handje rozijnen
- handje pompoenpitten
- 2 dadels
- snufje kaneel
- citroenrasp
- Voor de vulling:
Voor het kruimellaagje:
- 115 gr. gemalen amandelen
- 115 gr. havermout
- 80 gr. kokosolie (of 115 gram boter)
- 20 gr. palmsuiker
Werkwijze
- Snijd de appel en peer in dunne schijfjes.
- Doe in een grote schaal en meng de andere ingrediënten er doorheen.
- Voor de vulling:
Voor het kruimellaagje:
- Maal de amandelen in een blender of met een staafmixer en voeg dan de kokosolie toe.
- Meng even goed door elkaar, zodat je een kruimelig geheel krijgt.
- Voeg dan ook de suiker en havermout toe.
- Doe eerst de vulling in een ovenschaal en strooi hier overheen het kruimellaagje.
- Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Het kruimellaagje werd bij mij erg kruimelig, het lag niet vast op de vulling, dus zoals je op de foto kunt zien is het lastig om er een mooi stuk vanaf te snijden, maar de smaak is er niet minder om! Bovendien wordt de taart iets compacter wanneer de kokosolie is afgekoeld.
Geef een reactie