Soms heb je zin in eten met niet teveel poespas. En soms wil je indruk maken op eters. En soms wil je allebei. Daarvoor zijn deze aardappeltjes perfect. Je hebt er niet veel werk van; aardappeltjes snijden, wat kruiden erbij en in de oven. Toch staat er een half uurtje later iets heerlijks op tafel. De limoenmayonaise maakt het geheel net een beetje dan anders en geeft er een heerlijk fris tintje aan.
Aardappels en wij zijn meestal niet zo’n goede combi, in tegenstelling tot zoete aardappels. We planten ze wel elk jaar in de tuin, omdat ze zo goed zijn voor de grond. Vaak krijgen we een paar van de vader van Jacobus, van wie hij het moestuinieren heeft geërfd. Maar wanneer ze geoogst worden raken ze in de vergetelheid in het hok en zijn ze zacht als we ze weer vinden (zo vaak eten we ze, hahaha). En het is zelfs een keer voorgekomen dat ik aardappeltjes nodig had, maar we ze nergens meer konden vinden. In de grond. Dus als we dit jaar verdwaalde aardappels tegenkomen, weten we waar ze zijn gebleven ;).
Aardappeltjes uit de oven met limoenmayonaise
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
Voor de aardappels:
- 4 vastkokende biologische aardappels
- 1 tl paprikapoeder
- halve tl uienpoeder
- snufje kloflookpoeder
- snufje zout
- olijfolie
Voor de mayonaise:
- 4 el mayonaise
- sap van een halve limoen
- snufje chilipoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Was de aardappels en snijd de aardappels in partjes.
- Doe ze in een ovenschaal en strooi de kruiden en een scheutje olijfolie erover.
- Hussel met je handen alles door elkaar, zodat alle aardappels bedekt zijn met kruiden en olie.
- Zet 30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de mayonaise klaar door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
- Serveer de aardappels met de mayonaise.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie